Sastanak Vučića i odlazećeg ambasadora Holandije

0
84

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Holandije Hilesa Beshora Pluha i zahvalio mu na dobroj saradnji, kao i na doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je prilikom oproštajne posete ambasadora Holandije Hilesa Beshora Pluha posebno značajnom ocenio posetu šefa holandske diplomatije Bloka, koji je bio u Beogradu tokom diplomatskog mandata ambasadora Pluha, izrazivši očekivanje da će u budućnosti biti više kontakata na visokom nivou, jer bi to vodilo boljem međusobnom razumevanju Srbije i Holandije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da ekonomske veze dveju zemalja napreduju, kako kroz trgovinsku razmenu, tako i kroz ulaganja holandskih kompanija na srpskom tržištu. Ambasador Pluh je rekao da su zapaženi rezultati koje Srbija postiže na polju ekonomije, što vodi interesu potencijalnih novih investitora iz Holandije.

Predsednik Vučić je zahvalio Holandiji na podršci evropskom putu Srbije i istakao da je naša zemlja posvećena društvenim i ekonomskim reformama.

Ambasador Pluh je pozdravio napore koje Srbija preduzima radi reformi u oblasti vladavine prava, naglasivši u isto vreme da je neophodno da evropski standardi budu primenjeni u svim oblastima života. On je čestitao na načinu na koji Srbija vodi borbu protiv KOVID-19.

Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru Pluhu mnogo uspeha na budućoj dužnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here