Savet za nacionalnu bezbednost – Situacija na Kosovu i Metohiji sve složenija

0
66

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas, posle sednice tog tela, da je posebna pažnja bila posvećena aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, koju je ocenio sve složenijom.

Danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Po završetku sednice u izjavi novinarima ministar odbrane i sekretar Saveta Nebojša Stefanović rekao je da je razgovarano o više važnih tema, a da je prva bila aktuelna situacija na teritoriji Kosova i Metohije, koju je ocenio kao veoma složenu pre svega u političko-bezbednosnom smislu. On je istakao da je razgovarano i o tome šta preduzimaju naši državni organi da sačuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne srpske pokrajine.

Ministar Stefanović je ukazao da je razgovarano i o potrebama i investiranju u bezbednosne snage odnosno u vojsku, policiju i BIA. Ministar odbrane je poručio da će za ove namene u narednim godinama biti obezbeđen i dodatni novac kako bi se, kroz opremanje snaga bezbednosti i njihov povećani standard pokazalo da država brine o njima i da one imaju apsolutnu podršku države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here