Vučić o Samitu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope

0
83

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas, na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga, na video – konferencijskom Samitu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Jedan od najznačajnijih dokumenata tog samita je ugovor sa kineskim investitorom o izgradnji kanalizacionog sistema u 65 opština u Srbiji i izgradnji 9 deponija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na video konferencijskom samitu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Govoreći o održanom samitu predsednik Srbije je na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka istakao da je kineski predsednik potvrdio dolazak u Srbiju. On je izneo podatak na koji je, kako je rekao, posebno ponosan, a to je da je naša zemlja u poslednjih deset godina uvećala izvoz u Kinu čak 50 puta. Predsednik je posebno naglasio da je potpisan ugovor sa kineskom kompanijom o izgradnji kanalizacionog sistema u 65 opština u Srbiji.

Predsednik Vučić je napomenuo da je reč o ugovoru vrednom 3,2 milijarde evra istakavši da će ovaj projekat izmeniti lice Srbije i da je veoma ponosan što je u prilici da izvesti građane Srbije o tom ugovoru, koji predstavlja jedan od najznačajnijih dokumenata sa današnjeg samita.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here