Božo Prelević – Poziv kompanijama da se ne reklamiraju u medijima koji ne poštuju novinarski kodeks

0
103

Advokat Božo Prelević je rekao da se nada da će kompanije koje plaćaju reklame medijima koji se ne ponašaju društveno odgovorno, u jednom trenutku shvatiti da time finansiraju zaglupljivanje naroda i prestati sa reklamiranjem putem tih medija.

Skupština slobodne Srbije pozvala je domaće i strane kompanije koje žele da budu društveno odgovorne da hitno prestanu da se reklamiraju u medijima koji kontinuirano krše novinarski kodeks. Mediji poput režimskih tabloida i televizija dubinski razaraju naše društvo, uništavaju ljudske živote i obmanjuju građane, stoji u saopštenju Skupštine slobodne Srbije. Javna je tajna da su kompanije ucenjene da se reklamiraju u režimskim medijima, pa smo upitali člana Skupštine slobodne Srbije advokata Božu Prelevića da li će ovo saopštenje imati neki efekat.

Grupa ljudi okupljenih u okviru Skupštine slobodne Srbije ukazala je na činjenicu da istraživanja pokazuju da je u Srbiji sve više kršenja novinarskog kodeksa, za šta odgovornost snose i kompanije koje svojim plaćenim oglasima podržavaju medije koji to čine. Oni su pozvali kompanije da ukoliko ih je vlast u Srbiji ucenila da moraju da se oglašavaju u režimskim medijima, o tome obaveste javnost. Iz Skupštine slobodne Srbije su poručili i da mediji poput režimskih tabloida i televizija baveći se primitivnom političkom propagandom obmanjuju građane, promovišu mržnju i nasilje i poništavaju moralne vrednosti civilizovanog društva. Član Skupštine slobodne Srbije, advokat Božo Prelević je rekao da se nada da ćemo svi imati veću svest o tome u kakvom društvu živimo i koliko je skandaloznih afera izašlo u javnost u poslednje vreme, te da će ovaj apel na duži rok naići na odaziv.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here