Milorad Stefanović – Genomi mikroorganizama nisu dešifrovani

0
190

Doktor medicine Milorad Stefanović objasnio je da ljudski genom jeste dešifrovan, ali genomi mikroorganizama koji žive u našem telu nisu, pa ne možemo tačno znati da li neki genom koji se ne poklapa sa ljudskim dolazi spolja ili već živi u našem organizmu.

Doktor Milorad Stefanović izjavio je da niko još uvek nije izolovao korona virus sa kapsulom izvan ljudskog organizma i da ta činjenica ostavlja prostor za razne spekulacije kada je odnos medicine prema ovom virusu u pitanju. PCR metodom izolovane su samo sekvence RNK lanca za koje se ne može pouzdano tvrditi da nisu deo humanog genoma. Zamolili smo doktora Milorada Stefanovića da gledaocima KTV televizije objasni tezu po kojoj je dovodeno u pitanje i samo postojanje korona virusa.

Kako su mediji saopštili, Milanko Šekler, doktor veterinarskih nauka, prvi je sa svojim stručnim timom u Veterinarskom specijalističkom institutu Kraljevo, pročitao genom koronavirusa u Srbiji. On je rekao i da koronavirus nije respiratorni, već sistemski virus, da maska nije potpuna zaštita, ali sprečava da pojedinac koji je nosi udahne 95 odsto kapljica virusa, i da težina kliničke slike najviše zavisi od količine virusa koju je osoba unela u organizam. Govoreći o genomima mikroorganizama, doktor medicine Milorad Stefanović izjavio je da genoma koji nisu humani ima 100 puta, a možda i par stotrina puta više nego ljudskih i da se pronalaženjem genoma koji ne pripada čoveku u njegovim telesnim tečnostima ne može dokazati da je to genom nekog mikroorganizma koji je došao spolja, već je to možda regularni stanovnik našeg organizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here