Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas na sajmu naoružanja u Abu Dabiju sa ministrom odbrane Republike Kipar i komandantom Nacionalne garde Kipra sa kojima je razgovarao o nastavku saradnje u oblasti vojne industrije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ministrom odbrane Republike Kipar Haralambosom Petridesom i komandantom Nacionalne Garde Kipra general-potpukovnikom Dimokritosom Zervakisom, na sajmu naoružanja „IDEX 2021“ u Abu Dabiju. Ministar Stefanović izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa kiparskim kolegom i istakao bliske odnose dve zemlje. On je govorio i o nastavku saradnje u oblasti vojne industrije, kao i o zajedničkoj obuci i vežbama Vojske Srbije sa Nacionalnom Gardom Kipra.

Ministar Petrides istakao je da Kipar kao članica EU podržava Srbiju u zaštiti međunarodnog prava i dodao da Kipar podržava i posvećen je održavanju stabilnosti u regionu i sprovođenju rezolucija UN. Ministar Petrides govorio je o kvalitetu, efikasnosti i pouzdanosti isporučenih sistema naoružanja i vojne opreme fabrika Odbrambene industrije Srbije i „Jugoimport-SDPR“, kao i o visokom nivou obučenosti svojih jedinica u rukovanju tim sistemima. Ministar Stefanović pozvao je ministra Petridesa da u narednom periodu poseti Srbiju.