Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa odlučeno je da tržni centri, kafići i restorani u celoj zemlji tokom vikenda rade samo do 14 časova. Mere koje su usvojene danas važiće u subotu i nedelju, a u ponedeljak, 1. marta, biće održana nova sednica Kriznog štaba.

Krizni štab za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti Covid-19 doneo je na jutrošnjoj sednici odluku da tržni centri, kafići i restorani u celoj zemlji tokom vikenda rade samo do 14 časova. Iz ovog režima izuzete su prehrambene prodavnice, koje će i dalje raditi do 21 sat. Takođe su iz režima izmene radnog vremena izuzete medicinske i veterinarske ambulante, laboratorije, apoteke, koje će zadržati staro radno vreme, dok će benzinske pumpe posle 14 časova raditi samo za točenje goriva. Radnje uslužnih delatnosti, poput frizerskih i kozmetičarskih salona, moći će da rade do 20 časova. Tokom vikenda dozvoljena je dostava hrane, ali neće biti otvoreni šalteri za prodaju.

Mere koje su usvojene danas važiće u subotu i nedelju, a u ponedeljak, 29. februara, biće održana nova sednica Kriznog štaba.