Srđan Škoro – RTS ne cenzuriše nego promoviše poslanike SNS-a

0
132

U vezi sa radom RTS-a i prenosom skupštinskih sednica, novinar Srđan Škoro izjavio je da prenosima takvih rasprava RTS promoviše ono najgore što postoji u narodu, i da kada bi javni servis dobro radio svoj posao u Skupštini Srbije ne bi sedeo Orlić i njemu slični, već neki drugi ljudi.

Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine Srbije i poslanik SNS-a, u toku rasprave u Skupštini o četiri amandmana na predlog budžeta za 2021. godinu, izjavio je da RTS cenzuriše poslanike SNS-a u direktnom prenosu na taj način što svaki put kada poslanici pokažu neke papire kao dokaz svojih tvrdnji, RTS promeni kadar. Zamolili smo novinara Srđana Škora da odgovori na pitanje da li su ovi navodi tačni.

Izjavom Vladimira Orlića, potpredsednika Skupštine Srbije i poslanika SNS-a, da RTS cenzuriše govore poslanika iz poslaničke grupe Aleksandar Vučić – „Za našu decu“, postalo je upitno koga sve javni servis zaista cenzuriše, s obzirom na to da opozicija tvrdi da nema gotovo nikakav pristup medjima sa nacionalnom frekfencijom. Orlić je zatražio od RTS-a da objasni zašto su se tokom izlaganja poslanika Aleksandra Markovića trkali ljudi koji rade tehnički prenos i iz kadra sklanjali papire kojim je potkrepljivao svoj govor. Na ove navode, novinar Srđan Škoro je prokomenatrisao da su Orlićeve tvrdnje neistinite i da bi zbog sadržaja skuptinskih rasprava, u toku tih prenosa trebalo da piše da nisu za mlađe od 18 godina. Time je Škoro ukazao na činjenicu da se kroz rečnik koji se u ovim raspravama koristi, kao i argumentaciju o kojoj ne govore stručnjaci, zapravo promovišu veoma loše stvari. Podsetimo, i pomenuta skupštinska rasprava o četiri amandmana na predlog budžeta za 2021. godinu završila se pominjanjem opozicije i Dragana Đilasa u negativnom kontekstu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here