Vučić i Bocan-Harčenko dočekali 100.000 doza vakcine Sputnjik V

0
56

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je noćas avion kompanije Air Serbia kojim su u Srbiju dopremljene vakcine Sputnjik V i poručio da je sa 100.000 doza, koje su tokom noći stigle na beogradski aerodrom, Srbija obezbedila nešto više od 2.620.000 vakcina, dovoljnih za vakcinaciju oko 1,4 miliona građana.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, dočekao je noćas na beogradskom aerodromu 100.000 doza ruske vakcine Sputnjik V. On je tom prilikom izrazio posebnu zahvalnost predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu istakavši da su Rusi pronašli dovoljno razumevanja za Srbiju i način da pomognu. Predsednik je najavio da u narednom periodu predstoji suštinski važan posao, a to je proizvodnja vakcina Sputnjik V u Beogradu.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko zahvalio je predsedniku Vučiću na visoko ocenjenoj saradnji dve zemlje.

Ambasador Bocan-Harčenko je poručio da će Rusija učiniti sve što je moguće, na osnovu ugovora i dogovora, da što brže, možda već u junu, Srbija stekne mogućnost da pakuje i distribuira vakcine, a da do kraja godine i počne da proizvodi Sputnjik V.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here