Slobodan Milosavljević – U Demokratskoj stranci su se sučelile dve strategije bavljenja politikom

0
105

Govoreći o situaciji u Demokratskoj stranci u vezi sa odbijanjem zahteva od strane Ministarstva da se Lečić registruje kao predsednik stranke, Slobodan Milosavljević, rekao je da nema ružnih reči koje bi mogao izreći o bilo kom članu ove stranke i da je samo došlo do razilaženja u političkim pristupima.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbilo je zahtev da se Branislav Lečić registruje kao predsednik Demokratske stranke. Ministarstvo je predmet uputilo Upravnom sudu, a frakcija DS-a koja podržava Lečića najavila je da će iskoristiti sva pravna sredstva da bi odbranila Demokratsku stranku. Upitali smo Slobodana Milosavljevića kako će novi rascep u DS-u uticati ne njen rejting u biračkom telu.

Nakon što je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo zahtev isključenog člana Demokratske stranke Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik te političke organizacije, Lečić je rekao da da je to politička odluka i da podela u opoziciji, odgovara Vučiću. Tom prilikom, Lečić je pokrenuo i pitanje da li u stranci ima Vučićevih ljudi, ali i naglasio da će nastaviti da se bori za Demokratsku stranku. U vezi sa tim dešavanjima, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je jedina odluka koju je moglo da donese Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odbacivanje zahteva Branislava Lečića zasnovanog na očiglednim falsifikatima. I pored ovih ne tako blagih reči, Slobodan Milosavljević, rekao je da nema rascepa u Demokratskoj stranci, iako tako izgleda, kao i da bi voleo da se opozicija ujedini i da sa konkretnim političkim stavovima i idejama, uz jedinstvenu platformu, izađe pred građane Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here