Nemanja Šarović – Za funkcionisanje bezbednosnog sistema Srbije odgovoran je Aleksandar Vučić

0
85

Predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“, Nemanja Šarović je rekao da bezbednosne institucije u Srbiji moraju odgovorno da rade svoj posao, a ne da čekaju da im predsednik države kaže da nekoga uhapse, pa da tek onda reaguju.

Predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović izjavio je da je šef Velji Nevolji bio Aleksandar Vučić koji od kada je postao predsednik Srbije predsedava i Savetom za nacionalnu bezbednost. Pre toga je Vučić 2012. godine postao šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i glavni kadrovik koji postavlja ministra unutrašnjih poslova, direktore BIA i vojnih bezbednosnih službi. Imajući ove činjenice u vidu Šarović tvrdi da je vrh države, odnosno Aleksandar Vučić stvorio Velju Nevolju. Upitali smo Nemanju Šarovića da li će specijalni tužilac za organizovani kriminal proširiti istragu i na predsednika države.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle Sednice za nacionalnu bezbednost pokazao je fotografije žrtava koje dokazuju zločine za koje je osumnjičena kriminalna grupa na čelu sa Veljkom Belivukom. Pre tog događaja, on je rekao da građani na osnovu fotografija mogu da shvate da li se iza svega krije politika i zaštita režima ili borba protiv kriminalnih grupa. Analizirajući aktivnosti predsednika, Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“, izjavio je da su potezi Aleksandra Vučića sa više aspekata gledano, nekorektni, i da bi i njega trebalo pozvati na odgovornost zbog urušavanja bezbednosnog sistema Srbije. Šarović je rekao da je Vučić jedini koji se nalazi u vrhu svih bezbednosnih institucija u zemlji već duže vreme, da ima uvida u sve izveštaje ovih ustanova, pa je zato i upitno kako ranije nije znao za delovanje kriminalnih grupa poput grupe Veljka Belivuka. On je naglasio i da je nedopustivo da predsednik govori službama bezbednosti kad i koga treba da hapse, kao i da informacije iz istrage koje pod oznakom „poverljivo“ ili „strogo poverljivo“ dolaze do njega, iznosi u javnost putem televizija sa nacionalnom frekfencijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here