Dušan Petričić – Optimizam je neophodni vitamin da bismo preživeli stanje u društvu

0
77

Karikaturista Dušan Petričić rekao je da je i u ovako dramatičnim i tragičnim vremenima neophodno održati određenu dozu optimizma, jer nam on može pomoći da u budućnosti razrešimo probleme koje vreme nije moglo razrešiti.

Dušan Petričić je u video obraćanju skupštini Novog optimizma izjavio da u ovom mračnom i depresivnom vremenu postoji samo jedna stvar koja može da nam budi nadu da će biti bolje, a to je optimizam. Taj optimizam smatra Dušan Petričić nas ispunjava snagom da izdržimo sve ovo što nas je snašlo. Upitali smo Dušana Petričića šta ga čini optimistom i da li građani pozitivno reaguju na širenje optimizma.

Dok deo naroda živi na ivici siromaštva, iz vlasti poručuju da živimo u „zlatnom dobu“. Oni koji ovo zlatno doba ne osećaju, trude se da zadrže dozu optimizma, kako bi im on bio nada za bolje sutra. Međutim, važnost optimizma shvataju i državni funkcioneri, pa su u toku prethodne godine svakom punoletnom građaninu Srbije dali 100 evra zbog posledica pandemije i to nazvali malom dozom optimizma. Koliko je optimizam zaista značajan, objasnio je i Dušan Petričić, govoreći da on predstavlja onaj svetli trag ispod vrata mračne sobe u kojoj se, kako je on rekao, nalazimo. Zbog toga, Petričić naglašava da taj optimizam mora biti trajan, mora odolevati vremenu, kako bi pomogao razrešenju nekih problema u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here