Otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije „Fertiko“ u Inđiji

0
71

Predsednica Vlade Ana Brnabić svečano je danas otvorila novi proizvodni pogon za proizvodnju specijalizovanih đubriva kompanije „Fertiko“ i obišla proizvodnu halu i laboratoriju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je svečano otvorila novi proizvodni pogon kompanije Fertiko u Inđiji istakavši da je otvaranje ovog pogona značajno jer je Agromarket iz Kragujevca domaći investitor. Ona je rekla da joj je veoma drago kada vidi da se domaći investitori razvijaju i šire i zahvalila se firmi Fertiko što je učestvovala u programu „Moja prva plata“.

Predsednica Vlade je rekla i da je važno to što su porodice 11 radnika koji su iz Niša, došle u Inđiju što znači da ljudi idu za poslom i tamo gde su im bolji uslovi.

Pogon „Fertika“ je izgrađen u skladu sa najsavremenijim standardima za proizvodnju i zaštitu životne sredine. Instalirane su proizvodne linije, za kristalna, mikroelementarna, tečna i biološka đubriva. Pored proizvodnje, fabrika je opremljena i kontrolnom laboratorijom za kontrolu kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda. Investicija je vredna 6,5 miliona evra i trenutno je zaposleno 30 radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here