Milan Veruović – U Srbiji mafija upravlja sistemom i državom

0
222

Milan Veruović, nekadašnji šef obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, rekao je da su izjave predsednika Vučića da neće dozvoliti stvaranje novog Zemunskog klana neistinite, jer je i  u drugom mandatu Vlade jedan od ministara Zlatibor Lončar, nekadašnji saradnik Zemunskog klana.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da država neće dozvoliti stvaranje novog Zemunskog klana. U velikoj akciji protiv organizovanog kriminala policija je prilikom hapšenja grupe Velje Nevolje pronašla i snajper kojim je, po nalazima iz istrage, ova grupa trebalo da vrši likvidacije visokih policijskih i političkih funkcionera. Zamolili smo nekadašnjeg prvog pratioca Zorana Đinđića Milana Veruovića da prokomentariše ovu izjavu predsednika Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle hapšenja Belivukove kriminalne grupe rekao da oni koji su mislili da nas vrate u vreme dvehiljaditih i vreme zemunskog klana, grdno su se prevarili, i istakao da državi predstoji teška borba protiv organizovanog kriminala i korupcije koja mora da se obavlja brzo i efikasno. Prema njegovim rečima, ta borba podrazumeva obračun sa mafijom, ali i mafijaškom podrškom u državnim strukturama. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada izloženiji i ugroženiji nego što je bio ranije, ali da će država biti tu da ga zaštiti. On je dodao i da će istraga utvrditi za koju nameru je posedovan i za šta je korišćen snajper sa prigušivačem i većom količinom municije koji je nađen kod pripadnika organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković. Kako se navodu u saopštenju MUP-a, prema Vulinovoj proceni taj snajper pripreman je za ubistvo čoveka koji je objavio rat mafiji. Ovakve navode Milan Veruović, nekadašnji šef obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, ocenio je kao populističke, jer smatra da mafija upravlja celim sistemom i državom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here