Saša Radulović – Lakše se ostaje na vlasti ako se politički protivnici blate i mediji kontrolišu

0
83

Saša Radulović, predsednik pokreta „Dosta je bilo“ objasnio je na koji način se u Srbiji već decenijama ljudi iz vladajućih struktura obračunavaju sa političkim protivnicima, rekavši da sve mehanizme koje je koristila prethodna vlast, preuzela je trenutna vlast, samo što to radi u još većoj meri.

Predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović smatra da vlast izbegava dijalog o važnim temama time što etiketira svoje političke protivnike. Na taj način vlast eliminiše sagovornike i gura pod tepih akutne društvene probleme. Po rečima Saše Radulovića ne postoji društveni konsenzus niti oko pitanja migranata, niti oko pitanja Kosova i Metohije. Takođe, postoji velika opasnost da naše društvo neće znati da odgovori na teške izazove koje ostavljaju mere vlade donete u vreme epidemije COVID19. Zamolili smo predsednika pokreta „Dosta je bilo“ Sašu Radulovića da odgovori na pitanje zašto vlast odbija dijalog sa političkim protivnicima.

O potrebi za dijalogom između vlasti i opozicije u Srbiji, govori se već neko vreme. Ipak, za tako nešto nije ostalo mnogo vremena jer se parlamentarni izbori najavljuju već za proleće naredne godine, zajedno sa predsedničkim i beogradskim izborima. I dok vlast odugovlači i očito nije spremna na ustupke, opozicija je još zaglavljena u dijalogu o dijalogu. Saša Radulović, predsednik pokreta „Dosta je bilo“, izjavio je da je ljudima iz vlasti jedini cilj održanje na toj vlasti i da upravo zbog toga ne može da se ostvari dijalog, već je lakše etiketirati političke neistomišljenike. Pored tog mehanizma, vlast drži pod kontrolom i sve medije, što jeste bio slučaj i sa prethodnom vlašću, ali su sada svi ti problemi produbljeni. Radulović je dodao i da je Srbija prilično oslabljena unutrašnjim problemima, te se onda ne može odupreti pritiscima Zapada i zaštititi svoje nacionalne interese koji se, između ostalog, ogledaju i u pitanjima poput nezavisnosti Kosova i Metohije, migrantske politike i subvencionisanja stranih investitora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here