Po pitanju potencijalnog plasmana Srbije na 15. mesto UEFA rang liste, novinar Vladimir Stanković je rekao da taj uspeh u ovom trenutku uglavnom zavisi od „Crvene zvezde“, kao i da je to veoma težak zadatak, ali će utoliko biti veća radost ako se taj podvig i ostvari.

Srpski klubovi na evropskoj sceni biju tešku bitku da Srbija sezonu završi na petnaestom mestu UEFA rang liste. Ako postignu taj uspeh Srbija će imati dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2022/2023, kao i jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prošlu sezonu završili smo na 16. mestu što znači da ćemo na leto imati samo jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tri u novom UEFA takmičenju Konferencijskoj ligi. Upitali smo novinara Vladimira Stankovića da li je realno da Srbija završi tekuću sezonu na 15.mestu UEFA rang liste.

Već mesecima, pa i godinama, u srpskoj javnosti je aktuelna tema kako Superliga Srbije može da dostigne nivo po kojem bi i šampion i vicešampion zemlje išao u kvalifikacije za Ligu šampiona. Za tako nešto, Srbija bi tekuću sezonu 2020/21 morala da okonča na 15. mestu UEFA liste koeficijenata. To je i dalje ostvarivo, ali nije realno, pošto bi Zvezda morala da dogura baš daleko u Ligi Evrope, a da ostale ekipe iz zemalja koje su iza nas na listi ne naprave bolje uspehe. Po mišljenju pojedinih poznavaoca fudbala, najranije, to bi bilo izvodivo u sezoni 2022/23. Novinar Vladimir Stanković rekao je da je pred „Zvezdom“ veoma težak zadatak, uzevši u obzir činjenicu da „Zvezdu“ očekuje utakmica sa „Milanom“, ali da nije nemoguće i da bi radost bila još veća ukoliko bi se ostvarile povoljne prognoze.