Brnabić i Čen Bo dočekale novi kontigent kineskih vakcina

0
77

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je danas na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, zajedno sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo, novi kontingent od 500 hiljada doza kineskih vakcina „Sinofarm“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić dočekala je danas na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu novi kontingent kineskih vakcina „Sinofarm“. Ona je u izjavi za novinare istakla da je samo iz Kine u Srbiju dopremljeno 2,5 miliona vakcina, a da ćemo sa sutrašnjom isporukom imati ukupno 3,5 miliona vakcina. Premijerka je naglasila da ova isporuka dovoljno govori o partnerstvu i prijateljstvu Srbije sa Kinom.

Prema rečima predsednice Vlade, ohrabruje činjenica da je u našoj zemlji 26 odsto od ukupne punoletne populacije vakcinisano barem jednom dozom, a 20 odsto sa dve doze, pri čemu je, kako je istakla, cilj da do kraja aprila oko 40 odsto punoletnih građana primi prvu dozu cepiva.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo je ukazala na to da Kina, kao i Srbija, sprovodi proces masovne vakcinacije, tokom koje je do juče dato 140 miliona doza cepiva. Ona je rekla da je Kina najmnogoljudnija zemlja na svetu i da je domaća potražnja za vakcinama ogromna, ali da u Kini smatraju da sve zemlje u svetu pripadaju jednoj sudbinskoj zajednici te da su kineske kompanije spremne da obezbede što više vakcina i drugim zemljama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here