Mihajlo Ulemek – Nebojša Stefanović nije bio pravi čovek za poziciju ministra unutrašnjih poslova

0
187

Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde, rekao je da Vučić nije dobro procenio kada je postavio Nebojšu Stefanovića na mesto ministra unutrašnjih poslova i to mu se sada obilo o glavu.

U političkim i bezbednosnim krugovima postoje tvrdnje da je sukob unutar Srpske napredne stranke između Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića dublji nego što izgleda. Zaoštravanje odnosa između dve struje ukazuje na to da se krug oko ministra odbrane Stefanovića sužava i vodi njegovom padu sa pozicije moći u stranci. Unutar priče o nekadašnjim bliskim saradnicima, a sada potencijalnim državnim neprijateljima, našla se i Dijana Hrkalović, nekadašnja bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije. Upitali smo Mihajla Ulemeka, nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde za mišljenje šta bi mogao biti osnov ovog sukoba u vladajućoj stranci.

U medijima bliskim vlasti danima je stvarana tenzija, kako o obračunu države sa kriminalcima, tako i o obračunu sa odmetnicima u Srpskoj naprednoj stranci koji su im pomagali. Iz političkih krugova se moglo čuti da se ne očekuje otvorena kulminacija sukoba između Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića, već da će se verovatno dogoditi smirivanje situacije „čistkom“ nižih kadrova u SNS-u. Toj tvrdnji u prilog ide Stefanovićevo ćutanje, odnosno to što dok traje hajka na njegove saradnike, on nastavlja sa redovnim protokolarnim aktivnostima i ne odgovara na spekulacije o njegovoj povezanosti sa ljudima koji su želeli da ruše Vučića. Činjenica da aktuelni ministar odbrane, bivši ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, nije bio na konferenciji posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, nametnula je pitanje da li je obračun na relaciji Stefanović – Vučić još više produbljen. Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde, izneo je mišljenje da je Vučić pogrešio odabirom Stefanovića za ministra unutrašnjih poslova i da je sada razočaran sopstvenim izborom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here