Ministar Stefanović obišao pripadnike 250. raketne brigade

0
110

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Trećeg raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva 250. raketne brigade u kasarni “Major Milan Tepić” u Jakovu. On je razgovarao sa pripadnicima o novim sredstvima kojima je opremljena ta jedinica, kao i o povećanju plata koje su pripadnici sistema odbrane dobili.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Trećeg raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva 250. raketne brigade u kasarni “Major Milan Tepić” u Jakovu. Ministar je, nakon obilaska i razgovora sa pripadnicima jedinice, naglasio da je 250. raketna brigada herojska jedinica koja je branila Srbiju u trenucima kada je to bilo najteže.

Ministar Stefanović je izrazio očekivanje da će se nastaviti i sa opremanjem Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i celokupne Vojske Srbije.

U okviru današnjeg prikaza operativnih sposobnosti Trećeg raketnog diviziona u Jakovu prikazano je posedanje vatrenog položaja iz pokreta dela artiljerijsko-raketne baterije za protivvaduhoplovna dejstva pancir-S1, njihovo prevođenje u pripravnost broj 1, rad borbenih posluga na komandnom vozilu i borbenim vozilima, kao i rad tehničkog odeljenja u otklanjanju neispravnosti na optoelektronskom sistemu borbenog vozila Pancir-S1. Obilasku su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković. Janković je ministru Stefanoviću na kraju današnje posete uručio Plaketu sa delom oborenog aviona F-117 A, kojeg je Treći raketni divizion PVO oborio 27. marta 1999. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here