Vučić prisustvovao otvaranju petlje Batajnica

0
82

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju petlje Batajnica kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na auto-put E-75 i vezu sa starim novosadskim putem.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju petlje Batajnica, koja je ukupne dužine oko 3,5 kilometra i koja će povezati Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75. Otvaranju petlje prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić, v. d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kao i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, obraćajući se prisutnima, rekao da je danas veliki dan za Batajnicu i da će ta petlja ne samo smanjiti saobraćajne gužve već i privući nove investitore.

Kada je 2015. godine otvoren prvi deo petlje Batajnica u okviru obilaznice oko Beograda, stanovnici tog beogradskog naselja nisu mogli da se uključe na petlju, već su morali da kruže zaobilaznim putevima, što je stvaralo gužve. U okviru projekta, Batajnički bulevar ide do raskrsnice sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog. Most u dužini od 222 metra ide preko pruge i nove saobraćajne veze ka intermodalnom terminalu. Batajnički bulevar ima i jedan vezni krak, koji ga povezuje sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog i Lokalnim putem broj 3.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here