Vulin posetio Policijsku upravu u Šapcu

0
130

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Šapcu da policija neće dozvoliti sivu ekonomiju, krijumčarenje i otimanje od države i da će policija dodatno pojačati rad na suzbijanju svih oblika šverca akciznih proizvoda.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas novu stanicu policije u Šapcu. On je tom prilikom izjavio da je Policijska uprava u ovom gradu samo u prva tri meseca ove godine zaplenila više od 10 tona duvana i više od dve tone nafte. Vulin je istakao da su ti rezultati za svaku pohvalu, ali i da očekuje da će uz nova ulaganja u pobolјšanje uslova rada policijskih službenika ti rezultati biti još bolјi. Prema njegovim rečima, šteta koju nelegalni promet akciznih proizvoda nanosi budžetu je ogromna, ali je isto tako izuzetno problematična veza između crnog tržišta i drugih oblika kriminala. Suzbijanjem ovih krivičnih dela, kako je istakao ministar Vulin, biće omogućen dalјi razvoj našeg društva, izgradnja puteva, bolnica i škola, ali će biti i sprečena mogućnost da neke nove kriminalne grupe budu finansirane tim novcem.

Ministar je dodao da će policija pažlјivo pratiti i rad carinskih službenika, kako bi se sprečila svaka zloupotreba koja bi dovela do toga da roba bez sankcija bude prokrijumčarena. Imajući u vidu da ova uprava pokriva granične prelaze prema Bosni i Hercegovini, ministar je naglasio da će poseban akcenat u njenom dalјem radu biti i suzbijanje prekograničnog kriminala. On je posebno pohvalio upravu u Šapcu da efikasno ostvaruje zaštitu državne granice i pograničnog područja. Ministar Vulin je tokom posete Policijskoj upravi u Šapcu razgovarao i sa načelnikom te uprave, Zoranom Jevđenićem, o rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu, ali i o dalјim potrebama za pobolјšanje uslova rada. On je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da unapređuje uslove rada i kapacitete policije, kako kroz nabavku opreme, uniforme, naoružanja, tako i kroz rekonstrukciju postojećih objekata i izgradnju novih. Na početku posete Policijskoj upravi u Šapcu ministar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here