Ana Gifing – Zdrava ishrana je od velikog značaja za prevenciju kardiovaskularnih bolesti

0
110

Doktorka Ana Gifing, objasnila je kako zdrava ishrana dovodi u balans organizam onoga koji je primenjuje i dodala da se na taj način može drastično smanjiti rizik od kardiovaskularnih incidenata.

Stručnjaci tvrde da pravilnom ishranom možemo sprečiti razvoj bolesti kardiovaskularnog i cerebrovaskularnog sistema. Ova oboljenja su najčešći uzrok smrti i spadaju u takozvane masovne nezarazne bolesti. Zdrava ishrana može zaustaviti razvoj ateroskleroze na krvnim sudovima i preduprediti akutne kardiološke događaje poput infarkta srca. Zamolili smo doktorku Anu Gifing da za gledaoce KTV televizije objasni uticaj zdrave ishrane na stabilnost kardiovaskularnog sistema.

Kardiovaskularne bolesti su uzrok smrti broj jedan na planeti. Postoji mnogo faktora rizika oboljevanja od ovih bolesti, od pušenja, preko dijabetesa, visokog krvnog pritiska i gojaznosti, do zagađenja vazduha. U vreme pandemije kovida-19, bolesnici sa kardiovaskularnim bolestima suočavaju se sa pretnjom sa dve oštrice. Ne samo da su više izloženi riziku od razvoja teških oblika virusa, već mogu da budu i uplašeni u potrazi za dostupnom negom za svoje srce. Ipak, zdravstveno stanje obolelih od kardiovaskularnih bolesti ne sme biti zanemareno. Doktori su više puta istakli da je potrebno donošenje boljih izbora na svakom nivou – od ličnih, svakodnevnih odluka, do izbora koji se tiču zdravstvene politike širom sveta. Ono što prema savetu doktorke Ane Gifing treba da bude naš najbolji izbor kada je prevencija kardiovaskularnih bolesti u pitanju, ali i za popravljanje celokupnog stanja organizma, jeste promena načina ishrane. Doktorka Ana Gifing rekla je da uz odgovarajuću suplementaciju i praćenje rezultata od strane stručnjaka, mogu se postići veoma dobri rezultati. Ona je patentirala i takozvanu hrono ishranu koja je namenjena gotovo svim starosnim grupama i pomaže očuvanju vitalnosti i zdravlja svakog pojedinca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here