Petar Đurić, osnivač fondacije „Ćale, ovo je za tebe!“ je rekao da neće odustati od borbe za pravdu i istinu i da će dokazati da nije ono za šta ga vlast optužuje, da vlast koristi isti obrazac za sve koji joj se usprotive i da će se njegova borba nastaviti, kako za njegovog oca, tako i za ostale građane Srbije.

Posle smrti oca od posledica korona virusa, Petar Đurić, sin slikara Ljubiše Đurića, tužio je Zemunsku bolnicu zbog nesavesnog lečenja Ljubiše, a rekao je i da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je ukaljao čast njegove porodice. On je više puta istakao da je predsednik rekao kako imamo dovoljno respiratora, čak je i poklanjao susedima, a zdravstvena nega za njegovog oca koja je zahtevala upravo respirator je izostala. Zamolili smo Petra Đurića da prokomentariše poteze vlasti nakon njegovog istupa u javnost.

Prve noći julskih protesta u Beogradu 2020. godine, uživo za N1, izjavu je dao Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića slikara iz Majdanpeka, koji je preminuo u aprilu iste godine u KBC ”Zemun”, nakon što se zarazio virusom korona. Mladić je ispričao da je njegov otac umro jer nije bilo respiratora, a snimak sa rečenicom “Ćale, ovo je za tebe…” postao je viralan u narednim satima. Već sutradan ujutro, počela je diskreditacija Petra Đurića u medijima bliskim vlasti, koji su ga nazivali “problematičnom osobom”. Istog dana predsednik Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije na sličan način govorio o Đuriću, nazivajući ga licem vrlo loše prošlosti, osuđivanom za prekršaje, krivična dela i mnoge druge stvari. U međuvremenu, Petar Đurić podneo je tužbu protiv KBC Zemun, a od nadležnih institucija pribavio je potvrde kojima je potvrđeno da nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi istraga. Iz kabineta predsednika nisu odgovorili na osnovu kojih podataka je Vučić izneo tvrdnje o Đuriću. Petar Đurić je rekao da je vlast na najbrutalniji način ukaljala ugled njegove porodice i da će zbog toga tužiti i samog predsednika. On je dodao da se njegova borba nastavlja, kako zbog oca, preminulog Ljubiše Đurića, tako i zbog svih građana Srbije.