Uvođenje u vojnu evidenciju vojnih obveznika koji se nisu odazvali opštem pozivu

0
101

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zrenjanin otpočeo je pozivanje pojedinačnim pozivom vojnih obveznika koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju u 2021. godini. Neodazivanje pozivu povlači zakonsku odgovornost u skladu sa Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zrenjanin otpočeo je pozivanje pojedinačnim pozivom vojnih obveznika koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju u 2021. godini. Uvođenje po pojedinačnom pozivu vršiće se u kancelariji u Zrenjaninu, u Gundulićevoj ulici bb, od 11. do 31. maja od 9 do 15 časova, u kancelariji u Novom Bečeju, u ulici Maršala Tita bb, 11., 13. i 18. maja od 9 do 13 časova, u kancelariji u Žitištu, u ulici Cara Dušana broj 15, 14. i 21. maja od 9 do 13 časova, u kancelariji u Sečnju, u ulici Vožda Karađorđa broj 69, 19. maja od 9 do 13 časova i u kancelariji u Novoj Crnji, u ulici JNA 110, 12. maja od 9 do 13 časova.

U naznačeno vreme i na navedena mesta mogu se javiti i vojni obveznici koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju i koji iz bilo kojih razloga nisu primili pojedinačni poziv. Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se uz primenu mera zaštite od zarazne bolesti COVID-19 te je potrebno da regruti sa sobom ponesu zaštitnu masku, da drže međusobno odstojanje i da se pridržavaju ostalih preporučenih mera zaštite. Neodazivanje pozivu povlači zakonsku odgovornost u skladu sa članom 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here