Dejan Žujović – Predsednik voli da oko svega napravi dramu

0
148

Pulmolog, doktor Dejan Žujović, rekao je da bi vakcinacija protiv Kovida trebalo da bude uobičajena civilizacijska stvar, da jednostavno dođete da se vakcinišete i odete kući, a ne da se oko toga napravi veliki događaj kao u slučaju vakcinacije predsednika.

Posle više najava, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je vakcinu protiv korona virusa, kineskog proizvođača Sinofarm, u domu zdravlja u mestu Rudna Glava. Predsednik je naglasio da će se veliki broj ljudi povesti njegovim primerom, a par dana kasnije izjavio i da je Srbija oborila sopstveni rekord sa 75.000 vakcinisanih u jednom danu. Upitali smo pulmologa doktora Dejana Žujovića da li je ovaj potez predsednika doveo do popularizacije vakcine i da li je onda trebalo i ranije podstaći ljude na imunizaciju.

Posle više odlaganja predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je nedavno Sinofarm vakcinu u selu Rudna Glava, ispunivši tako poslednje obećanje da će se vakcinisati u nekom od malih mesta u kojima pozivi za vakcinaciju nisu naišli na odziv meštana. Mediji su preneli da je u Rudnoj Glavi, koja ima 2.000 stanovnika, tokom skoro tri meseca koliko su vakcine dostupne, bilo vakcinisano samo 160 osoba. U danu kada je došao predsednik bilo je planirano čak 200 vakcinacija. Predsednik Srbije najavio je i da će revakcinu primiti negde na jugu Srbije, u Merošini ili Babušnici. Prema zvaničnim podacima do sada je bar jednu dozu dobilo više od milion i po građana Srbije. Premijerka Ana Brnabić kazala je da je cilj da do kraja aprila vakcinu dobije 40 odsto stanovništva, a pojedini marketing stručnjaci veruju da bi Vučićevo vakcinisanje moglo da u tome odigra ulogu povlačeći jedan deo neodlučnih građana koji su i njegovi simpatizeri. Pulmolog, doktor Dejan Žujović rekao je da je Vučić trebalo da se vakciniše među prvima, kako bi pokazao svoju odgovornost, a da je pravljenje čitave drame oko čina njegove vakcinacije nepotrebno. Kako je doktor Žujović naglasio, vakcinacija protiv Kovida bi trebalo da bude uobičajena civilizacijska stvar, da jednostavno dođete da se vakcinišete i odete kući, a ne da se od toga napravi predstava za javnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here