Vučić posetio Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava”

0
98

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ u Beogradu i tom prilikom obišao novu salu za neurointervencije u ovoj zdravstvenoj ustanovi, za čiju je adaptaciju, sa ugradnjom novog angiografskog uređaja, Ministarstvo zdravlja odobrilo 135 miliona dinara.

U Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava” u Beogradu danas je otvorena nova sala za neurointervencije, koja će omogućiti da pacijentima iz Beograda i okruženja budu obavljene hitne intervencije – trombektomije kojom se spasava život. Spašavanje života biće obavljano otvaranjem krvnog suda putem katetera, a planirano je da broj intervencija raste, i da se dnevno spasi barem tri života u zemlji i smanji invalidnost. Novu salu obišao je predsednik Aleksandar Vučić, a sa njim i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.  Kako je rukovodstvo bolnice prenelo predsedniku, angio sala značiće za građane cele Srbije, jer će, recimo, biti moguće da pacijent iz Čačka za sat vremena stigne do Beograda, a sala će za to vreme biti pripremljena.

Predsednik Srbije je izjavio i da je ponosan na ulaganja u zdravstvo i istakao da je ono jedan od osnovnih stubova države za koji se izdvaja više od četvrtine budžeta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here