Ana Brnabić u Njujorku

0
97

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rezultat prvog dana razgovora sa predstavnicima američkih kompanija u Njujorku najave tri ili četiri nove investicije u Srbiju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja boravi u dvodnevnoj poseti SAD, rekla je, nakon sastanka sa više od 50 članova njujorškog ogranka organizacije „Young Presidents Organizations“, da je izuzetno zadovoljna razgovorima u Njujorku, budući da su najavljene investicije ili investicioni fondovi za naša preduzeća, pamet i mlade talente. Ona je navela da ta globalna elitna organizacija okuplja predsednike, vlasnike i članove top menadžmenta izuzetno uspešnih kompanija, mlađih od 45 godina, napomenuvši da je sagovornike upoznala sa rezultatima koje je Srbija postigla i sa svim što čini.

Brnabićeva je ukazala na to da su oni zainteresovani za ulaganja u IT sektor, startap kompanije, biotehnologiju i biomedicinu, objasnivši da te investicije nisu klasične, već investicioni fondovi. Predsednica Vlade je navela da su oni izrazili interesovanje za naše kapacitete za čuvanje podataka i Data centar u Kragujevcu.

Osnivač kompanije „Gilded“ Ašraf Rizvi izrazio je zadovoljstvo sastankom, naglasivši da ta kompanija aktivno traži talente u blokčejnu i tehnološkim oblastima koji mogu da pomognu u razvoju rešenja za digitalizaciju trgovine zlatom, koja mogu pružiti finansijsku nezavisnost pojedincima, kompanijama i vladama. Rizvi je naveo da sa Brnabićevom deli zajedničku strast za digitalizacijom i četvrtom industrijskom revolucijom i naglasio da premijerka ima jasnu viziju za izgradnju digitalne budućnosti Srbije.

Predsednik njujorškog ogranka „Young Presidents Organizations“ Beri Meric naglasio je da su svi učesnici sastanka bili zainteresovani da učestvuju u uspešnoj priči koju Srbija kreira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here