Cvijetin Milivojević – Opozicija se ponaša kao uvređena mlada

0
122

Opozicija u Srbiji se ponaša poput uvređene mlade, rekao je politikolog Cvijetin Milivojević Snaga opozicije sve je manja i manja, a ne pokazuje da je dovoljno kadra da se ujedini i da počne borbu van institucija koja bi na sledećim izborima dala vidljive rezultate koji su potrebni za demokratsku raznolikost u našem parlamentarnom životu.

Umesto udruživanja, u okvirima srpske opozicije pojavljuju se novi pokreti. Pitanje ekologije trebalo je da ujedini opoziciju, ali se čini da su pojedini aktivisti ipak rešili da se u političke tokove upuste organizujući svoje pokrete. Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da ukoliko budu išli na beogradske izbore, napraviće svoj politički pokret i sami će se kandidovati. Upitali smo Cvijetina Milivojevića da prokomentariše stanje unutar opozicije u Srbiji, kao i mogućnost ostvarivanja značajnijih uspeha na izborima.

Često možemo da čujemo kako opoziciju narod neće, kako nema program, da su potrebni novi ljudi, da opozicionari moraju da krenu od vrata do vrata i slične floskule koje ne samo da forsira vlast, već to čine i opoziciono nastrojeni birači.

Politikolog Cvijetin Milivojević smatra da je loše što opozicija nalazi rivale u sopstvenim redovima i to što se bore ni za šta, a situaciju posebno otežava što su van institucija a ponašaju se kao neka vrsta uvređene mlade.

Trenutna situacija nije nimalo obećavajuća, a da bi se promenila, opozicija bi morala da promeni svoje delovanje i ciljeve iz korena.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here