Momčilo Alimpić – Protest protiv fabrike Linglong je bio miran i kulturan

0
371

Mi jednostavno želimo da živimo svoj normalan život a vlast može u svakom slučaju da radi šta hoće, rekao je predsednik Udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“ Momčilo Alimpić.

Policija je uzimala izjave od učesnika nedavnog protesta protiv izgradnje fabrike automobilskih guma Linglong u Zrenjaninu. S obzirom na to da protest spada u Ustavom zagarantovana prava i slobode građana, policijsko ispitivanje je nedopustiv pritisak na one koji su protestovali, a cilj je bio njihovo zastrašivanje i ućutkivanje. Zamolili  smo predsednika Udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“ Momčila Alimpića da prokomentariše ovaj pritisak policije na učesnike protesta i kaže da li su se suretali sa sličnim problemima.

Nevladin sektor je ocenio da protest zbog izgradnje fabrike guma u Zrenjaninu spada u Ustavom zagarantovana prava i slobode građana, i da je policijsko ispitivanje nedopustiv pritisak s ciljem njihovog zastrašivanja i ućutkivanja. Mnogi su istakli da su zbog izgradnje kompanije Linglong u Zrenjaninu, investitor i državni organi do sada višestruko prekršili državne propise.

Predsednik Udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“ Momčilo Alimpić se ne slaže s tvrdnjama nevladinog sektora da je bilo pritisaka na demonstrante, jer je izjavio da je  bio na tom protestu  i da je  sve   proteklo u najboljem redu, to jest da je tamo bez problema rekao  ono što misli ali da  tu nije bilo policije niti bilo  kakvih incidenata, pa je protest ocenio  kao jedan vrlo miran i kulturan događaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here