Ministar Vulin – Jačanje kapaciteta MUP-a u borbi protiv kriminala

0
23

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas u Novom Sadu da organizovani kriminal često menja forme delovanja i da policija, u skladu sa tim, mora jačati svoje kapacitete kako bi spremno odgovorila na svaki novi oblik.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin je u Novom Sadu na kolegijumu Uprave kriminalističke policije na kome je prezentovana Obavezna instrukcija o kriminalističko-operativnom radu policije, ukazao da razvoj kriminalističko-operativnih metoda predstavlja važan korak u tom pravcu. Ministar je pohvalio rezultate koje je Uprava kriminalističke policije ostvarila u prethodnom periodu, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, čija je kruna razbijanje jednog od najsurovijih kriminalnih klanova Belivuk-Miljković. On je istakao da je ta akcija rezultat i dokaz stručnosti i znanja, ali i dokaz važnosti planskog i sistematičnog rada, koji jedino garantuje uspeh u borbi protiv svih vidova kriminala, naročito onih najtežih. Vulin je ocenio da će snažan doprinos u sistematičnosti i planskom delovanju imati upravo predstavljena Instrukcija.

Ministar je rekao da je poslednji ovakav akt donet pre 11 godina, od kada su se oblici kriminala značajno menjali, što je prouzrokovalo i nove metode u radu policije. Nova instrukcija, usaglašena sa  pozitivnim zakonodavstvom, predstavlja važan osnov  za efikasno postupanje ne samo u otkrivanju krivičnih dela, već i njihovom dokazivanju naglasio je ministar Vulin i dodao da svaki policajac koji se bori protiv najtežih oblika kriminala ima apsolutnu podršku države na čijem je čelu predsednik Aleksandar Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here