Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas u Novom Sadu da organizovani kriminal često menja forme delovanja i da policija, u skladu sa tim, mora jačati svoje kapacitete kako bi spremno odgovorila na svaki novi oblik.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin je u Novom Sadu na kolegijumu Uprave kriminalističke policije na kome je prezentovana Obavezna instrukcija o kriminalističko-operativnom radu policije, ukazao da razvoj kriminalističko-operativnih metoda predstavlјa važan korak u tom pravcu. Ministar je pohvalio rezultate koje je Uprava kriminalističke policije ostvarila u prethodnom periodu, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, čija je kruna razbijanje jednog od najsurovijih kriminalnih klanova Belivuk-Milјković. On je istakao da je ta akcija rezultat i dokaz stručnosti i znanja, ali i dokaz važnosti planskog i sistematičnog rada, koji jedino garantuje uspeh u borbi protiv svih vidova kriminala, naročito onih najtežih. Vulin je ocenio da će snažan doprinos u sistematičnosti i planskom delovanju imati upravo predstavlјena Instrukcija.

Ministar je rekao da je poslednji ovakav akt donet pre 11 godina, od kada su se oblici kriminala značajno menjali, što je prouzrokovalo i nove metode u radu policije. Nova instrukcija, usaglašena sa  pozitivnim zakonodavstvom, predstavlјa važan osnov  za efikasno postupanje ne samo u otkrivanju krivičnih dela, već i njihovom dokazivanju naglasio je ministar Vulin i dodao da svaki policajac koji se bori protiv najtežih oblika kriminala ima apsolutnu podršku države na čijem je čelu predsednik Aleksandar Vučić.