Obeležena 107. godišnjica Cerske bitke

0
92

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević predvodila je danas u spomen-kompleksu „Cerska bitka“, u mestu Tekeriš kod Loznice, državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 107-godišnjice Cerske bitke.

Povodom obeležavanja 107 godina od Bitke na Ceru, jedne od najvećih srpskih vojnih pobeda i prve pobede sila Antante u Prvom svetskom ratu, u Tekerišu, pored spomenika cerskim junacima, na kom piše „Vaša dela su besmrtna“, održana je državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti, koju je predvodila Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije.

U okviru programa državne ceremonije bio je verski obred, ceremonija polaganja venaca, protokolarna obraćanja i umetnički program. Vence su položile delegacije Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Mačvanskog upravnog okruga, Grada Loznice, Grada Šapca, Grada Bijeljine, Opštine Krupanj, zatim delegacije ambasada Češke, Slovačke, Austrije i Mađarske u Republici Srbiji, kao i predstavnici udruženja i građani. Organizatori državne ceremonije su Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije, grad Loznica i Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here