Obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

0
60

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je juče  u Republici Srbiji nizom događaja, a kao kruna praznika, na beogradskom Savskom trgu, kraj Spomenika Stefana Nemanje, utemeljivača srpske države, održana je centralna manifestacija, sa bogatim kulturno-umetničkim programom.

Manifestaciji obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave su uz predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Ane Brnabić, prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa članovima svojih kolegijuma.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je da za nas nema ničeg lepšeg od naše zastave i da ne postoji ništa važnije i preče od jedinstva našeg naroda.

Patrijarh Porfirije izjavio je da prvenstveno čovek mora sebe da izgradi iznutra da bi mogao da gradi jedinstvo sa drugim narodima.

Milorad Dodik je ukazao da se Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave treba obeležavati svuda kao i da naš narod svoju slobodu mora da čuva.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je simbolično ustanovljen da se proslavlja na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here