Boban Stojanović – Vlada Crne Gore je nestabilna od kada je formirana

0
97

Vlada Crne Gore je nestabilna od kada je formirana, ali izbori u Crnoj Gori u ovom trenutku nikome ne odgovaraju, izjavio je politikolog Boban Stojanović. On je rekao da je Vlada Crne Gore nestabilna od svog osnivanja, a da Milo Đukanović ne može da shvati da je izgubio vlast posle 30 godina, te da čini sve da dodatno uzdrma vladajuću većinu u Crnoj Gori.

Koliko će ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju uzdrmati Vladu Crne Gore, budući da se analizira ceo događaj i postupci oko obezbeđenja i akcija MUP-a i bezbedonosnih organizacija, upitali smo politikologa Bobana Stojanovića.

Sukobi tokom inauguracije vođe Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ponovo su potvrdili da se verska pitanja na Balkanu koriste kao gorivo za političke i nacionalističke sukobe. Crnogorski premijer obeležio je dan ustoličenja na društvenim mrežama tvitovanjem slike kako, zavaljen u fotelju, u televizijskom prenosu gleda prenos inauguracije dok istovremeno deli vest da je jedan od savetnika predsednika Đukanovića uhapšen zbog napada na policiju. Bila je to mala pobeda za premijera koji formalno kontroliše kabinet, ali istovremeno nema podršku poslanika Skupštine. Sa druge strane, Đukanović živi teške dane kohabitacije sa vladom koja je smenila sa vlasti njegovu stranku posle tri decenije, a njegov predsednički mandat ističe 2023. godine. Komentarišući nedavna dešavanja, politikolog Boban Stojanović je rekao da je Vlada Crne Gore od samog osnivanja na „klimavim nogama“, ali da ni Milo Đukanović nije u boljoj poziciji. Ometanje izvođenja obreda ustoličenja koji je Srpska pravoslavna crkva vekovima obavljala na Cetinju, Stojanović je ocenio kao nameru Đukanovića da brani crnogorski identitet, što je karta na koju on računa za neke predstojeće izbore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here