Vučić na Čevrtom demografskom samitu u Mađarskoj

0
63

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u jednodnevnoj poseti Mađarskoj, gde je učestvovao na Četvrtom demografskom samitu. On je poručio da je pitanje demografije pitanje opstanka i Srbije i drugih zemalja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u jednodnevnoj poseti Mađarskoj, gde je učestvovao na Četvrtom demografskom samitu. Predsednik Vučić je istakao da će pitanje demografije uskoro postati najvažnije političko pitanje u regionu. On je naveo da je po ovom pitanju Srbija, na osnovu primera Mađarske, uvela veliki broj mera i najavio da će se u Srbiji pojačati finansijski podsticaji za pomoć porodicama i deci. Dodao je da se suočavamo sa nečim što je u stalnoj suprotnosti, sa liberalnim političkim marksizmom koji nas konstantno primorava da slušamo nove teorije koje će menjati naše živote, ali tako da ih izgubimo.

Predsednik Srbije je rekao da je pre 10 godina, vladavina prava bila jedino pitanje kojim smo se bavili te da je nastala logika, koja je korišćena protiv onih koji su bili neposlušni, a onda se pojavilo pitanje klimatskih i ekoloških promena. On je napomenuo da je normalno da SAD i Kina razgovaraju o tim pitanjima, ali da je pitanje koliko je to zanimljivo za Mađarsku i Srbiju. Vučić je postavio pitanje da li je to pitanje važnije od nataliteta, demografskih pitanja i budućnosti naše dece. On je istakao da je potrebno stvoriti platformu koja će obezbediti i opstanak i preživljavanje država i dodao da je pre 20 godina Evropa imala 20 odsto udela u svetskom ekonomskom rastu, a danas je to 10 odsto, dok će za pet godina biti sedam odsto. Predsednik je naglasio da treba da se okrenemo ka budućnosti, koja će održati naše nacije i učiniti države živim.

Na panelu su, pored predsednika Republike Srbije, učestvovali i nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens, predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša i predsednik Vlade Poljske Mateuš Moravjecki.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here