Boban Stojanović – Protesti bi mogli biti podrška opoziciji u borbi za izborne uslove

0
58

Politikolog Boban Stojanović je rekao da opoziciji i narodu još jedino ostaje da se na ulici bore za svoja prava, te da bi taj vid borbe mogao uticati na odnos vlasti, ali i međunarodnih organizacija prema zahtevima opozicije kada su izborni uslovi u pitanju.

Lider SSP-a Dragan Đilas je izjavio da ukoliko se ne postignu odgovarajući izborni uslovi postoji mogućnost da se organizuju protesti na ulicama. Koliko su građani spremni da opet protestuju, upitali smo politikologa Bobana Stojanovića.

Dragan Đilas je izjavio i da je narod opozicija vlasti i da nijedno istraživanje koje su radili, ne daje SNS-u i SPS-u više od 50 % glasova. On je objasnio da je svestan da nisu svi ljudi oduševljeni opozicionom ponudom, za šta su, kako kaže, krivi i sama opozicija sa svojim slabostima i greškama, ali i kampanja koja se protiv nje odvija već 9 godina, od dolaska Vučića na vlast. Đilas je dodao i da nije od velike važnosti da li će opozicija izaći u jednoj ili više kolona jer kako je objasnio, ljude ne zanimaju odnosi u opoziciji, već kako da se vrati normala u Srbiji. Komentarišući eventualni poziv opozicije da građani svoja politička prava traže na ulici, politikolog Boban Stojanović je rekao da u narodu tinja nezadovoljstvo i da bi neka krupnija situacija mogla biti okidač da se mnogi građani ponovo nađu na ulici, kao što se to desilo 2018. godine kada je masovne proteste pokrenuo napad na Borka Stefanovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here