Premijerka Brnabić u poseti Nevesinju

0
84

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić započela je danas jednodnevnu posetu Bosni i Hercegovini obilaskom opštine Nevesinje, podsetivši tom prilikom na to da je Srbija od 2014. godine izdvojila 88,5 miliona evra za projekte u Republici Srpskoj i da će ta pomoć biti nastavljena.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić započela je danas jednodnevnu posetu Bosni i Hercegovini obilaskom opštine Nevesinje. Ona je tom prilikom rekla da je Nevesinje dobilo posebnu pomoć od Vlade Srbije u iznosu od tri miliona evra, ističući da je za sada toj opštini isplaćeno 1,5 miliona evra, a da će ostatak novca biti isplaćen do kraja godine. Od prvih 1,5 miliona evra, kako je navela, deo sredstava izdvojen je za rekonstrukciju i opremanje tamošnje muzičke škole, doma kulture, biblioteke, osnovne škole, vrtića, ali i za gradske saobraćajnice.

Od 2014. godine, kada se promenio odnos Srbije prema Srbima u dijaspori, pomogli smo Republici Srpskoj sa približno 88,5 miliona evra za različite projekte, rekla je premijerka. Cilj je bio da se poboljša kvalitet života građana i nikada nije bilo uticaja na to na koje projekte će biti potrošen novac, već je finansirano ono što je lokalna zajednica tražila.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je Srbija danas snažna, sposobna i svesna da pomaže Srbe u dijaspori, i istakla da će svaki uloženi dinar, marka ili evro značiti kvalitetniji život građana i u BiH, ali i u Republici Srpskoj. Brnabić je ukazala na to da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio molbu Vladi Srbije da posebno obratiti pažnju na četiri opštine, među kojima su Nevesinje, Drvar, Kostajnica i Dubica. Zbog toga je, pored ovih projekata u iznosu od 88,5 miliona evra, Nevesinje dobilo dodatnih tri miliona evra, objasnila je predsednica Vlade, poručivši da će podrška Republici Srpskoj i Srbima u BiH biti nastavljena i u narednim godinama. Brnabić je održala sastanak sa predsednikom Opštine Nevesinje Milenkom Avdalovićem, a zatim je obišla objekte koji se finansiraju iz budžeta Vlade Srbije, među kojima su Muzička škola “Sveti Roman Melod”, Narodna biblioteka Nevesinje, Dom kulture “Nebojša Glogovac”, Osnovna škola “Risto Proroković” i vrtić “Sveta Evgenija Carica Milica”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here