Brnabić – Srbija opredeljena da sprovede svaki sistem za zaštitu dece

0
49

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na otvaranju Šeste međunarodne stručne konferencije o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost 2021“, da je Srbija opredeljena da uradi sve i sprovede svaki sistem koji će poboljšati zaštitu i bezbednost dece.

Premijerka Srbije Ana Brnabić učestovala je na međunarodnoj stručnoj konferenciji o bezbednosti dece “Bezbednost i odgovornost 2021” koja je održana u organizaciji Fondacije “Tijana Jurić” i Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Brnabić je naglasila da već drugi put učestvuje na godišnjoj konferenciji pomenute fondacije i da joj je svaki put jednako teško kada razmišlja o tome sa kakvim se problemima i opasnostima deca suočavaju na dnevnom nivou.

Premijerka je, kada je reč o inicijativi Fondacije “Tijana Jurić” za uvođenje sistema Amber alert, istakla da je pre dva dana održan sastanak predstavnika MUP-a i Poverenika za informacije od javnog značaja, kako bi se otklonile i poslednje prepreke za uvođenje tog sistema, odnosno kako bi se uskladilo zakonodavstvo. U uvodnom delu konferencije govorili su i osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić, ambasadori SAD i Belgije u Srbiji – Entoni Godfri i Koen Adam. Tokom tri panela, učesnici će govoriti o važnosti, ali i preduzetim merama kada je reč o uklanjanju materijala seksualnog zlostavljanja dece sa interneta, zatim o virtuelnom, odnosno digitalnom životu dece i mladih, kao i o problemu nestale dece, sa osvrtom na dobre prakse u tužilačkim istragama u tim slučajevima i postojećim mehanizmima u pronalaženju nestale dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here