Kisić Tepavčević – Nove prostorije Centra za socijalni rad u Čačku

0
98

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, simbolično je danas uručila ključeve nove zgrade Centra za socijalni rad u Čačku direktorki te ustanove, Branimirki Radosavčević.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević prisustvovala je danas otvaranju nove zgrade Centra za socijalni rad u Čačku i tom prilikom istakla da je Čačak izuzetan primer brige o svojim građanima, budući da ima razvijene gotovo sve usluge socijalne zaštite, a novu zgradu finansirao je iz sopstvenog budžeta. Ona je podvukla da resorno ministarstvo svakodnevno radi na unapređenju sistema socijalne zaštite, koji je jedan od značajnih stubova države, ocenivši da je jačanje tog sistema direktan pokazatelj dobrog funkcionisanja svih državnih institucija, uz saradnju lokalnih samouprava.

Direktorka Centra za socijalni rad Branimirka Radosavčević je podsetila na to da je taj centar, koji postoji 62 godine, do sada funkcionisao na tri lokacije i da je sada dobio zgradu koja će omogućiti efikasniji rad zaposlenih, a korisnicima bolju dostupnost svih prava i usluga iz socijalne i porodično-pravne zaštite.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović iskazao je zahvalnost resornom ministarstvu na zajedničkom radu na poboljšanju sistema socijalne zaštite u tom gradu, naglasivši da je nova zgrada Centra za socijalni rad od velikog značaja, pre svega za korisnike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here