Vučić – Oproštajna poseta ambasadora Alžira

0
14

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir i zahvalio mu na predanom dugogodišnjem radu na unapređenju tradicionalnog prijateljstva i sveobuhvatnih odnosa dveju zemalja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Abdelhamida Šebšuba. Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je alžirski premijer Benabderahman učestvovao na nedavnom skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, nadajući se da će se ta poseta pokazati kao zamajac za dalje unapređenje srpsko-alžirske saradnje, koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti.

Predsednik Vučić i ambasador Šebšub su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa. Ambasador Šebšub je izrazio očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju. Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova. Ambasafor Šebšub je rekao da iz Srbije nosi sjajne uspomene, dok mu je  predsednik Vučić poželeo mnogo uspeha u profesionalnom životu i sreću na ličnom planu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here