Premijerka Brnabić učestvovala na Pariskom forumu za mir

0
33

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na panelu posvećenom unapređivanju globalnog upravljanja u vreme pandemije korona virusa i posle nje, u okviru Pariskog foruma za mir. Premijerka će se sutra obratiti na Generalnoj konferenciji Uneska i svečanosti povodom obeležavanja 75 godišnjice osnivanja ove organizacije

Pariski forum za mir, okupio je brojne lidere međunarodnih organizacija i šefove država ili vlada. Ovogodišnje, četvrto izdanje foruma posvećeno je ekonomskom oporavku posle pandemije korona virusa. Među učesnicima su predsednik Francuske Emanuel Makron, kanadski premijer Džastin Trudo, potpredsednica SAD Kamala Haris, predsednik Slovenije Borut Pahor. Srbiju na ovom skupu predstavlja predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je učestvovala na panelu „Unapređivanje globalnog upravljanja u vreme pandemije korona virusa i posle nje”.

Premijerka će se sutra, drugog dana posete, obratiti na Generalnoj konferenciji Uneska i svečanosti povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja ove organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu. Premijerka je navela da će se u sutrašnjem obraćanju baviti pitanjem KiM i nase kulturne i istorijske zaostavštine, crkava i manastira na KiM koji su pod zastitom Uneska.

Forum za mir je 2018. godine pokrenuo predsednik Francuske Emanuel Makron u cilju promovisanja multilateralizma i ovo je četvrta godina za redom da se on država. Pariski forum koji je počeo danas trajaće do 13. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here