Srđan Milivojević – U Srbiji postoji sprega vlasti i kriminala

0
124

Hapšenje Dijane Hrkalović je samo dimna zavesa kojom se prikriva veza vlasti sa Veljkom Belivukom, koja je dokazana nečinjenjem policije u slučaju ubistava koja su vršili članovi Belivukovog klana i uništavanjem DNK tragova u slučaju ubistva za koje je Belivuk bio optužen, rekao je predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević

Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, rekao je da zakasnelo privođenje, pretres stana i određivanje pritvora Dijani Hrkalović nije i ne može biti ništa drugo osim još jedna “dimna zavesa” koja treba da sakrije direktnu vezu ranije uhapšenog Veljka Belivuka sa vrhom vladajućeg režima. Zamolili smo Milivojevića da prokomentariše ovu svoju izjavu.

Dijana Hrkalović je uhapšena 15. oktobra, nakon čega joj je određen pritvor, a za krivično delo trgovina uticajem za koje se tereti, preti joj kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora. Nju krivična prijava tereti da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno tužilaštvu pojedine izveštaje u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao „ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe „Principi”. Hapšenje i određivanje pritvora Dijani Hrkalović Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke okarakterisao je kao dimnu zavesu kojom se skriva direktna veza Veljka Belivuka i državnog vrha. On je to svoje mišljenje obrazložio činjenicom da je policija znala šta se dešava u Ritopeku, a da nije reagovala i činjenicom da su uništeni DNK dokazi iz slučaja ubistva na šinama što, prema njegovim rečima, nije moglo da se učini bez sprege vlasti i kriminala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here