Predrag Peca Popović – Vučiću je uvek potrebno nešto čime će skrenuti pažnju javnosti sa važnijih tema

0
196

Predrag Peca Popović, zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid, rekao je da su događaji oko murala posvećenog Ratku Mladiću poslužili Vučiću da skrene pažnju javnosti sa važnijih tema te da je čuvanje murala od strane policije još jedan besmisleni potez vlasti kojom ona, kako je rekao, bilduje svoje patriotske emocije

Kordon policije blokirao je 9. novembra Njegoševu ulicu i sve prilaze muralu Ratka Mladića u nameri da spreči aktiviste, građane, predstavnike NVO, ali i članove opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović da priđu muralu.. Dok su buktale tenzije između ekstremnih desničara i građana u Njegoševoj ulici se pojavio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je obišao pripadnike policije „proveravajući kako se čuva javni red i mir“. Kako komentariše čuvanje murala od strane policije upitali smo Predraga Pecu Popovića, zamenika glavnog urednika Magazina Tabloid.

Mural posvećen Ratku Mladiću proteklih dana je u žiži javnosti. Mural je najpre jajima gađala aktivistkinja Aida Ćorović koja je potom privedena. Njeno privođenje izazvalo je buru u javnosti, pa su se na Trgu Nikole Pašića okupili aktivisti kako bi joj pružili podršku, ali su se okupili i oni koji su hteli, kako su rekli, da sačuvaju mural od uništenja. Prisutna je bila i policija, a prema rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, policija nije čuvala mural nego se starala o javnom redu i miru. Mural je sutradan prekrečio predstavnik SDPS Đorđe Žujović, a nešto kasnije na lice mesta došli su nepoznati mladići koji su očistili mural. Upravo to bacanje kreča na mural predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je kao dokaz da policija nije čuvala mural nego da je štitila građane od međusobnog sukoba. Komentarišući događaje proteklih dana u vezi sa muralom Ratka Mladića zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid Predrag Peca Popović rekao je da je čuvanje murala od strane policijskih snaga samo još jedan od besmislenih poteza sadašnje vlasti kojom ona bilduje svoje patriotske emocije. Popović je istakao da su ovakvi događaji Vučiću uvek potrebni kako bi skrenuo pažnju javnosti sa ozbiljnijih i važnijih tema te da je to bio slučaj i ovog puta.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here