Miodrag Zarković – Medijska scena u Srbiji je smišljeno upropašćavana

0
173

Novinar Miodrag Zarković je izjavio da je medijska scena u Srbiji posle petooktobarskih promena namerno upropašćena i da se ništa neće suštinski promeniti pregovorima vlasti i opozicije.

Pregovori opozicije i  vlasti koji su vođeni pod pokroviteljstvom predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Ivice Dačića rezultirali su zaključkom koji predviđa formiranje nadzornog tela koje će kontrolisati rad medija u predizbornoj kampanji. Spominje se i učešće opozicionih predstavnika u REM i u ostalim kontrolnim telima. Da li će se medijska slika promeniti u toku predizborne kampanje, upitali smo novinara Miodraga Zarkovića.

Iako je Ministarstvo kulture i informisanja donelo rešenje o imenovanju članova Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje, to telo još nije konstituisano jer fali još jedan član. Očekivanja su da će do konstutuisanja doći do kraja novembra. Prema sporazumu iz dijaloga, to nadzorno telo treba da ima 12 članova. Šest predlaže REM, šest opozicija, od toga tri člana su oni koji su bili u dijalogu sa evroparlamentarcima, a tri oni koji su učestvovali u dijalogu bez stranaca. Komentarišući mogućnost promene medijske slike u predizbornoj kampanji, novinar Miodrag Zarković je izjavio da je medijska slika u Srbiji upropašćavana smišljeno i namerno još od petooktobarskih promena, i da nijedan dijalog opozicije sa predstavnicima vlasti neće moći ništa suštinski da promeni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here