Milivojević – Uvrede upućene dr Konu su uvreda razuma i civilizacijskih vrednosti ovoga društva

0
69

Sa početkom protesta zbog uvođenja kovid propusnica u centru Beograda ali i drugim gradovima Srbije, krenuli su i napadi na lekare i članove Kriznog štaba. Epidemiolog dr Predrag Kon već mesecima trpi uvrede, što je prema rečima Srđana Milivojevića, predsednika Izvršnog odbora DS, velika uvreda pre svega civilizacijskih vrednosti ovog društva.

Ispred zgrade epidemiologa Predraga Kona nedavno se okupio određen broj građana uzvikujući „Uhapsite Kona“ i „Mengele, Mengele“, a dve noći zaredom, građani su se okupljali i ispred doma Branislava Tiodorovića, uzvikujući slične parole. Zamolili smo Srđana Milivojevića, predsednika Izvršnog odbora DS da prokomentariše ove događaje.

Otkako je krenula borba sa korona virusom krenuli su i napadi na lekare i članove Kriznog štaba. Dr Kon je još prošlog leta dobijao pretnje na društvenim mrežama jer se zalagao za zatvaranje stadiona, a uvrede nisu mimoišle ni prof. Tiodorovića koji je mesecima predlagao pooštravanje mera vezanih za klubove, kafiće i restorane, te je svojim apelima najverovatnije iritirao deo javnosti. Reagujući na događaje kada se ispred zgrade u kojoj stanuje pojavio određen broj građana koji su ga, skandirajući, poredili sa zlikovcima iz ratnih dešavanja u drugom svetskom ratu, dr Kon je izjavio da to nema veze sa istinom, jer je on epidemiolog, a ,,zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca”, i da im to zbog svog porekla nikad neće oprostiti. Komentarišući ova dešavanja, Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora DS je rekao da je porediti bilo koga u Srbiji sa zlikovcima iz Drugog svetskog rata, a pogotovu nekoga ko pripada jevrejskom narodu ogromna uvreda razuma i civilizacijskih vrednosti ovog društva, te da je prava adresa za ovakva okupljanja prostor ispred zgrade Vlade ili Predsedništva Srbije, jer oni koji se u tim objektima nalaze snose odgovornost za katastrofalno upravljanje kovid krizom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here