Stefanović – Primopredaja dužnosti načelnika Vojne akademije

0
97

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici svečanosti primopredaje dužnosti načelnika Vojne akademije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici svečanosti primopredaje dužnosti načelnika Vojne akademije između dosadašnjeg vršioca dužnosti pukovnika docenta dr Ace Ranđelovića i pukovnika dr Srđana Blagojevića. Ministar Stefanović rekao je da je ovo jedan poseban dan za celo Ministarstvo odbrane. On je zahvalio pukovniku Aci Ranđeloviću na njegovom velikom radu tokom obavljanja dužnosti načelnika Vojne akademije naglasivši da je brinuo za svakog kadeta, za celu Akademiju i vodio računa da nastavni proces teče bez problema.

Ministar je zahvalio i rektoru Univerziteta odbrane general-potpukovniku Goranu Radovanoviću čije je vođstvo, kako je istakao, u prethodnim godinama bilo izuzetno, a kadetima Vojne akademije poručio da neguju ljubav prema svojoj otadžbini.

Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik docent dr Goran Radovanović u svom obraćanju osvrnuo se na rad bivšeg načelnika Vojne akademije general-majora dr Bojana Zrnića ocenivši njegov rad kao primer kako su znanje i samopregor bili u funkciji dostizanja visokih standarda u obrazovanju u sistemu odbrane. General Radovanović pohvalio je, takođe, rad pukovnika dr Ace Ranđelovića koji je od avgusta ove godine obavljao dužnost prvog čoveka Akademije. Rektor Univerziteta odbrane čestitao je pukovniku dr Srđanu Blagojeviću postavljenje na novu, odgovornu dužnost, naglasivši da je velika čast, ali i velika obaveza i odgovornost biti na čelu Vojne akademije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here