Vučić – Sastanak sa Putinom

0
72

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je prilikom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju da će biti nađeno rešenje za cenu ruskog gasa, koje će biti prihvatljivo za Srbiju i poželeo Vučiću uspeh na narednim izborima u aprilu.

Sastanak predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina vođen je u rezidenciji ruskog šefa države u Sočiju, a potom i na zajedničkom ručku. Dva državnika najpre su kratko, pred kamerama, porazgovarala na ruskom jeziku. Putin je poželeo dobrodošlicu, a Vučić se zahvalio na gostoprimstvu, ali i podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije. Vučić je tom prilikom rekao da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji. Takođe, naglasio je da je saradnja dve zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima. On je izrazio saučešće ruskom predsedniku zbog fatalne nesreće u rudniku uglja u ruskoj oblasti Kuzbas u kojoj je stradalo najmanje 11 ljudi.

Putin je rekao da se nada da će “Moskva i Beograd će pronaći prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora o isporukama gasa Srbiji” i da će naložiti odgovarajućim telima da posao dovedu do kraja. Ruski predsednik je rekao da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim pravcima uprkos pandemiji korona virusa. On je dodao da Rusija očekuje da premijerka Srbije Ana Brnabić poseti Moskvu u decembru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here