Radomir Lazović – Ne davimo Beograd otvoren za saradnju sa opozicionim partijama

0
197

Prema rečima Radomira Lazovića, aktiviste pokreta Ne davimo Beograd, ovaj pokret smatra da na izbore treba izaći u programskim kolonama i ponuditi biračima da glasaju za ono u šta veruju, a da će pokret Ne davimo Beograd učestvovati u tom procesu kroz zeleno-levu koaliciju.

Na nedavnom sastanku sa predstavnicima Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, kako je pisao list Nova, izaslanici DS su istakli da imaju i otvorenu ponudu za saradnju sa strankom Zajedno za Srbiju i pokretom Ne davimo Beograd. Nedugo potom aktivista pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović demantovao je ove navode. Upitali smo ga da li postoji mogućnost za saradnju sa Demokratskom strankom ili sa nekom drugom političkom partijom i na kojim osnovama bi počivala ta saradnja.

Pokreti Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju predstavili su krajem septembra na konferenciji za medije Predlog za saradnju opozicionih stranaka i organizacija, pod nazivom “Put do pobede”, koji podrazumeva formiranje programsko-ideoloških izbornih platformi koje će zajedno raditi na stvaranju boljih izbornih uslova, na uzajamnom uvažavanju, poštovanju i nenapadanju kao i  saradnji  na kontroli izbora. U slučaju izborne pobede, platforma koja bi imala najveće poverenje građana, dobila bi zajedničku podršku za izbor gradonačelnika, odnosno premijera, a sve platforme bi razmotrile podršku jednom predsedničkom kandidatu.

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović je istakao da on uvažava koncepcijske i ideološke različitosti opozicionih organizacija, ali da je ovaj Predlog okvir za zajednički rad na najvažnijem cilju, a to je smena kriminalnog režima Aleksandra Vučića. Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju su predložili model saradnje i koordinisanog delovanja za najefikasnije ostvarivanje željenog cilja koji bi dao rezultate kroz zajedničko delovanje, a ne bi iscrpljivao opozicione grupacije u raspravama i međusobnim borbama. Lazović smatra da bi na izbore trebalo izaći u programskim kolonama i ponuditi biračima da glasaju za ono u šta veruju, i da bi to dovelo do toga da se na kraju, u zbiru, ima veći broj glasova od Srpske napredne stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here