Obuka pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zemunu

0
251

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će dobrovoljna vatrogasna društva uz profesionalne vatrogasce-spasioce značajno doprineti jačanju sistema zaštite i spasavanja i većoj bezbednosti građana Republike Srbije, a snažan podsticaj tome imaće obuka pripadnika ovih društava koja je otpočela u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Zemunu.

U Zemunu je, u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, otpočela obuka pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije Srbije. Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, koji je prisustvovao prvom danu obuke, istakao je da je to prva od 60 obuka koje će tokom sledeće godine biti održane u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova. Prema njegovim rečima, da bi se ovi plemeniti i požrtvovani ljudi osposobili da pomažu sugrađanima, komšijama, moraju da prođu ozbiljnu obuku, a danas je načinjen prvi korak u tom pravcu.

Na prvoj obuci je istaknuto da je obuka dobrovoljnih vatrogasaca od izuzetnog značaja jer oni zajedno sa vatrogascima-spasiocima treba da budu na istom zadatku i da zajedno spasavaju ljudske živote.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here