Vulin – Razgovor sa predstavnicima policijskih sindikata

0
47

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa predstavnicima pet najvećih policijskih sindikata o rezultatima ostvarenim tokom ove godine na polju poboljšanja uslova rada i materijalnog položaja pripadnika policije i drugih zaposlenih u Ministarstvu.

Predstavnici policijskih sindikata dali su, tokom sastanka sa ministrom Aleksandrom Vulinom, apsolutnu podršku radu Ministarstva unutrašnjih poslova i ministru Vulinu i konstatovali da ulaganje u policiju i njeno opremanje nikada nije bilo na višem nivou i da policijski službenici nisu uživali veću podršku i poverenje rukovodstva MUP-a. Ministar se predstavnicima sindikata zahvalio na razumevanju i podršci koju su pružili i izrazio uverenje da će dobar socijalni dijalog i saradnja biti nastavljeni i u narednom periodu.

Ministar Vulin je istakao da zahvaljujući podršci državnog vrha plate zaposlenih beleže stalan rast te da su ove godine uvećane u dva ciklusa za pet odsto, a da ih očekuje povećanje primanja i naredne godine i naglasio da konstantnim ulaganjima Ministarstvo jača svoje kapacitete kroz nabavku opreme, naoružanja i unapređenja uslova rada. Istakao je da će obuke i stručna usavršavanja biti prioritet Ministarstva i u narednom periodu i naglasio da se više neće dozvoliti da postdiplomci Kriminalističko-policijskog univerziteta  rade sa nižim stepenom obrazovanja, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Ministar je ukazao da pored brige o aktivnom sastavu, Ministarstvo vodi računa i uvek će brinuti o srodnicima i deci svojih pripadnika koji su stradali obavljajući svoju dužnost. S tim u vezi, tokom ove godine u radni odnos primljen je 101 srodnik poginulih i ranjenih policajaca, a 168 dece su stipendisti Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Nezavisnog sindikata policije, Sindikata srpske policije, Policijskog sindikata Srbije, Nezavisnog policijskog sindikata i Sindikata vatrogasaca Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here