Đorđe Vukadinović – Premijerka je tokom ovog mandata pokazala sve svoje loše strane

0
103

Aktuelna vlada nije ispunila čak ni ona niska očekivanja postavljena pred nju prilikom njenog formiranja i dok se pozitivno može oceniti pitanje nabavke vakcina i naoružavanja Vojske Srbije negativno se gleda na međusobni odnos sadašnjih ministara, rekao je urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović.

Navršilo se  godinu dana postojanja Vlade koja će u Srbiji ostati upamćena kao ona kojoj je za formiranje trebalo najviše vremena u istoriji višestranačja u Srbiji. Po čemu će još ostati upamćena zavisi od toga koga pitate. Dok vlast tvrdi da je naročito ekonomija zabeležila neočekivano dobre rezultate, građani se s mukom bore sa silnim poskupljenjima u proteklom periodu. Mnogima su najjači utisak ostavile desetine afera otvorenih u prethodnih godinu dana rada ove izvršne vlasti. Kako ocenjuje rad Vlade u proteklih godinu dana pitali smo urednika Nove srpske političke misli Đorđa Vukadinovića.

Druga vlada premijerke Ane Brnabić obeležila je svoju prvu godišnjicu. Pandemija, ali i činjenica da je još pre formiranja najavljeno da će to biti Vlada sa skraćenim mandatom, obeležili su rad kabineta u Nemanjinoj 11. Po mnogim ocenama, reč je o neobičnoj Vladi – stvarna moć izmeštena je izvan nje, pojedini ministri moćniji su od same premijerke, dok su neki drugi potpuno nevidljivi.

Za političkog analitičara i urednika „Nove srpske političke misli“ Đorđa Vukadinovića najveći utisak ove Vlade je da je izneverila i ona niska očekivanja koja su postavljena pred nju. Napomenuvši da se rad Vlade može pohvaliti samo u domenu vakcinacije i naoružavanja Vojske Srbije Vukadinović je rekao da je aktuelna vlada – vlada rogova u vreći te da je premijerka u proteklih godinu dana uspela da pokaže sve svoje loše strane koje nije pokazala prilikom prvog mandata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here